Finska savna s pečjo na les

80–90 °C
10%
Garderoba za savno: Brisača
Garderoba za sproščanje: Brisača, kopalni plašč

Finska savna s pečjo na lesSkandinavske pokrajine so zaslužene za to, da je finska savna osvojila ves svet zaradi svojih blagodejnih učinkov. Vonj lesa v finski savni vas bo spomnil na naravo in zbudil v vas željo po notranji umirjenosti in osvoboditvi vaših misli. Gre za zelo suho savno s pečjo na les, ki segreva kamenje. Vroče kamne se vmes poliva z vodo, odišavljeno z eteričnimi olji, zaradi česar se temperature še dvignejo. 


Temperature v finskih savnah dosežejo 80 do 90 °C, vlažnost pa je zgolj 10%. V savni se močno potimo in tako spodbujamo krvni obtok in krepimo srce in ožilje. Spodbuja tudi presnovo in izločanje znoja, zato telo očisti strupov. Povečuje odpornost telesa, v času prehladnih obolenj pa zmanjšuje možnost okužb, saj obudi naš obrambni sistem. Ugodno bo vplivala tudi na vaš gibalni sistem in ublažila stres.


Kako uporabljati finsko savno s pečjo na lesPred vstopom v savno se mora vaše telo najprej privaditi na temperaturo in klimo v prostoru. Zato je še posebej pomembno, da veste, kako savno uporabljati, in se držite priporočenega časovnega okvira.

V savno vstopate zaviti le v brisačo in bosi, priporočamo, da imate s seboj še eno brisačo za brisanje znoja. Pred obiskom savne se stuširajte in posušite, prav tako storite tudi med enim in drugim vstopom v savno.

Sprva vas bo morda motila vročina in vlaga, zato se udobno namestite, ostanite mirni, globoko dihajte in se poskusite sprostiti. V savni lahko ležite ali sedite, dobro pa je, da zadnji 2 minuti sedite. Vaš prvi vstop v savno naj ne traja več kot 10 minut.

Savno zapustite počasi, da preprečite morebitno omotico in se odpravite pod tuš. Pri prhanju počasi spreminjajte temperaturo vode, od prijetno tople do hladne, in pri tem najprej ohladite vaše telo in šele nato glavo.

Sledi čas za počitek, ki naj traja vsaj 15 minut. Zavijte se v kopalni plašč in se sprostite na enem izmed ležalnikov. Ker med savnanjem izgubite veliko vode zaradi potenja, ne pozabite tudi na tekočino med počitkom, najbolj priporočljiva sta voda in čaj.

Po odmoru ste pripravljeni na ponovni obisk savne. Postopek ponovite od začetka. Vsak obisk naj traja 5 do največ 20 minut. Pri savnanju poslušajte svoje telo in bodite v njej le toliko časa, kolikor lahko prenesete.

Pošljite darilo sreče
Naši darilni boni vam ponujajo priložnost, da nekoga prijetno presenetite s sproščujočo in pomlajevalno izkušnjo.
Rezervirajte vaše sproščujoče doživetje
Rezervirajte zdaj!
Najdete nas na naslovu:
Cankarjeva cesta 20c
4260 Bled
Slovenija
Delovni čas
Kozmetika:
Kozmetika:
Wellness in savne:
Wellness in savne:
pon–pet
sobota, nedelja in prazniki
pon–sob
nedelja in prazniki
8.00–21.00
ZAPRTO
11.00–22.00
11..00–21.00