Nasveti za uporabo savn

PRED VSTOPOM

Pred vstopom v savno se mora vaše telo najprej privaditi na temperaturo in klimo v prostoru. Zato je še posebej pomembno, da veste, kako savno uporabljati, in se držite priporočenega časovnega okvira.

V savno vstopate zaviti le v brisačo in bosi, priporočamo, da imate s seboj še eno brisačo za brisanje znoja. Pred obiskom savne se stuširajte in posušite, prav tako storite tudi med enim in drugim vstopom v savno.

PRVE MINUTE

Sprva vas bo morda motila vročina in vlaga, zato se udobno namestite, ostanite mirni, globoko dihajte in se poskusite sprostiti. V savni lahko ležite ali sedite, dobro pa je, da zadnji 2 minuti sedite. Vaš prvi vstop v savno naj ne traja več kot 10 minut.

ZAKLJUČEK SAVNANJA

Savno zapustite počasi, da preprečite morebitno omotico in se odpravite pod tuš. Pri prhanju počasi spreminjajte temperaturo vode, od prijetno tople do hladne, in pri tem najprej ohladite vaše telo in šele nato glavo.

Sledi čas za počitek, ki naj traja vsaj 15 minut. Zavijte se v kopalni plašč in se sprostite na enem izmed ležalnikov. Ker med savnanjem izgubite veliko vode zaradi potenja, ne pozabite tudi na tekočino med počitkom, najbolj priporočljiva sta voda in čaj.
Po odmoru ste pripravljeni na ponovni obisk savne. Postopek ponovite od začetka. Vsak obisk naj traja 5 do največ 20 minut. Pri savnanju poslušajte svoje telo in bodite v njej le toliko časa, kolikor lahko prenesete.

V našem svetu savn lahko uporabljate tudi:

- masažni bazen
- Kneipp tuš v skodlah
- vodno mlinsko kolo Kneipp
- počivalniki in vodne postelje

Uporaba savne

Na savnanje gremo, da se sprostimo, spotimo in v tem početju tudi uživamo. Da bi se obiskovalci počutili kolikor je mogoče udobno, moramo upoštevati pravila, ki veljajo za savnanje. Prenosni telefoni in razni drugi aparati, ki bi utegnili motiti ostale obiskovalce, so prepovedani.

- Preden gremo prvič v savno, se pošteno stuširamo.
- V savni pod sebe položimo brisačo, tudi pod noge, v parni savni pa z vodo pred in po uporabi sedišče operemo z vodnim curkom.
- Ko pridemo iz savne, se najprej ohladimo na zraku in šele nato gremo pod mrzel tuš.

- Med enim in drugim obiskom savne si privoščimo počitek, kozarec vode, čaja ali sadje.
- Pravila, koliko časa in kolikokrat gremo v kakšno savno, ni. Vodilo je počutje.
- Ko končamo s savnanjem, počivališče pustimo takšno, kot smo ga dobili, brisače in rjuhe odnesemo na za to določeno mesto.
- Preden se oblečemo in zapustimo center, se dobro ohladimo.
You can find us at:
Cankarjeva cesta 20c
4260 Bled
Slovenija
Working Time
Cosmetics:
Cosmetics:
Wellness saunas:
Wellness saunas:
Mon - Fri
Sat, Sun & holidays
Mon - Sat
Sun & holidays
8:00 – 21:00
CLOSED
11:00 – 22:00
11:00 – 21:00