Sprostite se v svetu savn wellness Essense.
Naša oaza miru vas pričakuje!
Savna
Ko je za nami pester in naporen dan, so savne kot nalašč za lepši zaključek dneva. V njih se lahko umirimo, oddahnemo in sprostimo ter se posvetimo sebi. Pa tudi sicer - redna uporaba savn ima številne pozitivne učinke. Savnanje odpre pore na koži, posledično se telo razstruplja. Poleg tega se prečistijo dihalne poti, z višanjem telesne temperature in hitrejšim bitjem srca pa se izboljša krvni obtok. Z uporabo savne zmanjšamo tudi stres in napetost telesa ter bolečine v sklepih. Po njihovi uporabi se boste počutili prenovljene in polne energije.

Nič čudnega ni, da so savne že nekaj let priljubljena in zdravilna oblika sprostitve, sploh zaradi blagodejnih učinkov na telo in duha.
V Essense SPA vam nudimo 6 različnih savn. Vsaka izmed njih posebej naslavlja določeno potrebo, pa naj bo to popolna sprostitev in odklop, zdravstvene potrebe ali izboljšanje vašega zdravja in dobrega počutja. Poleg klasičnih – finske, turške panorama kruhove in BIO zeliščne panoramske – lahko preizkusite tudi dva rituala: seneno savno in orientalsko savno Rasul. Naša oaza miru vas pričakuje!
Raziščite naše savne ...
Finska savna 
Skandinavske pokrajine so zaslužene za to, da je finska savna osvojila ves svet zaradi svojih blagodejnih učinkov. Vonj lesa v finski savni vas bo spomnil na naravo in zbudil v vas željo po notranji umirjenosti in osvoboditvi vaših misli. 
Turška savna
Že stari Grki, Rimljani in narodi na Bližnjem Vzhodu so stoletja nazaj poznali pozitivne učinke turške savne. Morda so že takrat govorili, da je voda vir življenja, kot pravi danes nam zelo dobro znan rek. Voda je pomembna za naše zdravje, pa čeprav v obliki pare, v kateri se sproščamo. 
Več o turški savni
BIO panorama savna
BIO zeliščna savna je sodobna alternativa tradicionalni finski savni. Oblikovana je bila posebej za tiste, ki ne prenašajo dobro visokih temperatur, v njej temperature namreč dosežejo 50–60 °C. Vlažnost v njej se povzpne med 50 in 60 %, tako da je nekoliko bolj vlažna od finske in manj od turške.
Več o BIO panorama savni
Kruhova panorama savna
Včasih je preostala toplota krušne peči lajšala revmo in osvobajala zlih misli in grehov, danes pa vas vonj po sveže pečenem kruhu popelje v svet prijetnih sanj. V kruhovi savni se nahaja krušna peč, od koder se širi prijeten vonj.

Več o kruhovi savni
Rituali
Če bi namesto klasičnih savn preizkusili še kaj več ali nekaj drugačnega, v Essense Bled nudimo tudi posebna rituala: seneno savno in orientalsko savno Rasul. Kot rituala sta zelo priporočljiva tudi v poletnem času, preizkusite pa ju lahko tudi v kombinaciji z jacuzzijem in eno od masaž.
Senena savna
Ideja za seneno savno se je porodila v avstrijskih Alpah, kjer so kmetje na svojih ramenih nosili koše sena in jih odložili v bližini domače peči. Zaradi blage vročine in vonja po senu so se sprostili in pomirili. 
Več o seneni savni
Orientalska savna Rasul
Tretma poteka v ozvočeni in romantično osvetljeni kabini za dve osebi, bogato obarvana in ročno izdelana keramika pa vas bo popeljala v orientalski svet. 
Nasveti pred uporabo savn
Pred vstopom v savno se mora vaše telo najprej privaditi na temperaturo in klimo v prostoru. Zato je še posebej pomembno, da veste, kako savno uporabljati, in se držite priporočenega časovnega okvira.

V savno vstopate zaviti le v brisačo in bosi, priporočamo, da imate s seboj še eno brisačo za brisanje znoja. Pred obiskom savne se stuširajte in posušite, prav tako storite tudi med enim in drugim vstopom v savno.

Sprva vas bo morda motila vročina in vlaga, zato se udobno namestite, ostanite mirni, globoko dihajte in se poskusite sprostiti. V savni lahko ležite ali sedite, dobro pa je, da zadnji 2 minuti sedite. Vaš prvi vstop v savno naj ne traja več kot 10 minut.

Savno zapustite počasi, da preprečite morebitno omotico in se odpravite pod tuš. Pri prhanju počasi spreminjajte temperaturo vode, od prijetno tople do hladne, in pri tem najprej ohladite vaše telo in šele nato glavo.

Sledi čas za počitek, ki naj traja vsaj 15 minut. Zavijte se v kopalni plašč in se sprostite na enem izmed ležalnikov. Ker med savnanjem izgubite veliko vode zaradi potenja, ne pozabite tudi na tekočino med počitkom, najbolj priporočljiva sta voda in čaj.

Po odmoru ste pripravljeni na ponovni obisk savne. Postopek ponovite od začetka. Vsak obisk naj traja 5 do največ 20 minut. Pri savnanju poslušajte svoje telo in bodite v njej le toliko časa, kolikor lahko prenesete.
Vstop v savno za do
3 ure / 1 oseba (1. 9.–30. 4.)
Uporaba turške, finske, kruhove in bio panorama savne, masažnega bazena, kopalnega plašča in dveh brisač ...
29 €
Senena savna in masažni bazen
1 ura / 1 oseba
15 €
Orientalska savna Rasul in masažni bazen
1 ura / 1 oseba
20 €

V našem svetu savn lahko uporabljate tudi:

  • masažni bazen
  • aroma prho
  • vodno mlinsko kolo Kneipp
  • prostor za počitek in wellness vodne postelje
Najdete nas na naslovu:
Cankarjeva cesta 20c
4260 Bled
Slovenija
Delovni čas
Kozmetika:
Kozmetika:
Wellness in savne:
Wellness in savne:
pon–pet
sobota, nedelja in prazniki
pon–sob
nedelja in prazniki
8.00–21.00
ZAPRTO
11.00–22.00
11..00–21.00