Savna

Ponudba savne za 2 osebi v času COVID-19

2 uri VIP SAVNE (Masažni bazen, turška, finska, kuruhova in bio panorama sauna ) 
in 50 min MASAŽA za 90 € na osebo!

Velja ob rezervaciji za OBE osebi hkrati

Varnost & zasebnost ZAGOTOVLJENI - osebi sta SAMI v savnah, v počivalnem delu in na masaži

V kolikor imate naš darilni bon za savne ali masaže, nas prosimo kontaktirajte, da se dogovorimo glede koriščenja.

HVALA za razumevanje, ostanite zdravi <3

Savne

V Essense SPA vam nudimo 6 različnih savn. Vsaka izmed njih posebej naslavlja določeno potrebo, pa naj bo to popolna sprostitev in odklop, zdravstvene potrebe ali izboljšanje vašega zdravja in dobrega počutja. Poleg klasičnih – finske, turške panorama kruhove in BIO zeliščne panoramske – lahko preizkusite tudi dva rituala: seneno savno in orientalsko savno Rasul. Naša oaza miru vas pričakuje!
Raziščite naše savne ...
Finska savna 
Skandinavske pokrajine so zaslužene za to, da je finska savna osvojila ves svet zaradi svojih blagodejnih učinkov. Vonj lesa v finski savni vas bo spomnil na naravo in zbudil v vas željo po notranji umirjenosti in osvoboditvi vaših misli. 
Turška savna
Že stari Grki, Rimljani in narodi na Bližnjem Vzhodu so stoletja nazaj poznali pozitivne učinke turške savne. Morda so že takrat govorili, da je voda vir življenja, kot pravi danes nam zelo dobro znan rek. Voda je pomembna za naše zdravje, pa čeprav v obliki pare, v kateri se sproščamo. 
Več o turški savni
BIO panorama savna
BIO zeliščna savna je sodobna alternativa tradicionalni finski savni. Oblikovana je bila posebej za tiste, ki ne prenašajo dobro visokih temperatur, v njej temperature namreč dosežejo 50–60 °C. Vlažnost v njej se povzpne med 50 in 60 %, tako da je nekoliko bolj vlažna od finske in manj od turške.
Več o BIO panorama savni
Kruhova panorama savna
Včasih je preostala toplota krušne peči lajšala revmo in osvobajala zlih misli in grehov, danes pa vas vonj po sveže pečenem kruhu popelje v svet prijetnih sanj. V kruhovi savni se nahaja krušna peč, od koder se širi prijeten vonj.

Več o kruhovi savni
Rituali
Če bi namesto klasičnih savn preizkusili še kaj več ali nekaj drugačnega, v Essense Bled nudimo tudi posebna rituala: seneno savno in orientalsko savno Rasul. Kot rituala sta zelo priporočljiva tudi v poletnem času, preizkusite pa ju lahko tudi v kombinaciji z jacuzzijem in eno od masaž.
Senena savna
Ideja za seneno savno se je porodila v avstrijskih Alpah, kjer so kmetje na svojih ramenih nosili koše sena in jih odložili v bližini domače peči. Zaradi blage vročine in vonja po senu so se sprostili in pomirili. 
Več o seneni savni
Orientalska savna Rasul
Tretma poteka v ozvočeni in romantično osvetljeni kabini za dve osebi, bogato obarvana in ročno izdelana keramika pa vas bo popeljala v orientalski svet. 
Najdete nas na naslovu:
Cankarjeva cesta 20c
4260 Bled
Slovenija
Delovni čas
Kozmetika:
Kozmetika:
Savne in masažni center:
Savne in masažni center:
pon–pet
sobota, nedelja in prazniki
pon–sob
nedelja in prazniki
8.00–21.00
ZAPRTO
11.00–22.00
11..00–21.00