Turška savna

40–45 °C
100%
Garderoba za savno: Brisača
Garderoba za sproščanje: Brisača, kopalni plašč

Turška savnaŽe stari Grki, Rimljani in narodi na Bližnjem Vzhodu so stoletja nazaj poznali pozitivne učinke turške savne. Morda so že takrat govorili, da je voda vir življenja, kot pravi danes nam zelo dobro znan rek. Voda je pomembna za naše zdravje, pa čeprav v obliki pare, v kateri se sproščamo. Za turško savno (hammam), ki jo včasih imenujejo tudi parna kopel ali mokra savna, je značilna kar 100% vlažnost in temperature med 40 in 45 °C. 

Prijetne vonjave zelišč in različnih eteričnih olj krepijo pretok limfe in sproščajo mišično napetost. Parna turška savna odpre naše pore in tako kožo očiščuje, zato postane voljna in mehka. Poleg tega blagodejno vpliva na dihalne poti in blaži prehlad in kašelj, saj dihalne poti čisti in vlaži. Turška savna bo vaše telo prečistila in izboljšala delovanje metabolizma. Stres in napetost bosta skupaj s toksini ostala v njej, vi pa se boste po obisku počutili prenovljene.


Kako uporabljati turško savnoPred vstopom v savno se mora vaše telo najprej privaditi na temperaturo in klimo v prostoru. Zato je še posebej pomembno, da veste, kako savno uporabljati, in se držite priporočenega časovnega okvira.

V savno vstopate zaviti le v brisačo in bosi, priporočamo, da imate s seboj še eno brisačo za brisanje znoja. Pred obiskom savne se stuširajte in posušite, prav tako storite tudi med enim in drugim vstopom v savno.

Sprva vas bo morda motila vročina in vlaga, zato se udobno namestite, ostanite mirni, globoko dihajte in se poskusite sprostiti. V savni lahko ležite ali sedite, dobro pa je, da zadnji 2 minuti sedite. Vaš prvi vstop v savno naj ne traja več kot 10 minut.

Savno zapustite počasi, da preprečite morebitno omotico in se odpravite pod tuš. Pri prhanju počasi spreminjajte temperaturo vode, od prijetno tople do hladne, in pri tem najprej ohladite vaše telo in šele nato glavo.

Sledi čas za počitek, ki naj traja vsaj 15 minut. Zavijte se v kopalni plašč in se sprostite na enem izmed ležalnikov. Ker med savnanjem izgubite veliko vode zaradi potenja, ne pozabite tudi na tekočino med počitkom, najbolj priporočljiva sta voda in čaj.

Po odmoru ste pripravljeni na ponovni obisk savne. Postopek ponovite od začetka. Vsak obisk naj traja 5 do največ 20 minut. Pri savnanju poslušajte svoje telo in bodite v njej le toliko časa, kolikor lahko prenesete.

Pošljite darilo sreče
Our gift certificates offer you an opportunity to pamper someone with a relaxing and rejuvenating experience.
Rezervirajte vaše sproščujoče doživetje
Rezervirajte zdaj!
Najdete nas na naslovu:
Cankarjeva cesta 20c
4260 Bled
Slovenija
Delovni čas
Kozmetika:
Kozmetika:
Wellness in savne:
Wellness in savne:
pon–pet
sobota, nedelja in prazniki
pon–sob
nedelja in prazniki
8.00–21.00
ZAPRTO
11.00–22.00
11..00–21.00